Makronmuffins med mandler og chokolade
Disse muffins har en mindre historie bag sig… For godt og vel tre år siden skrev jeg nemlig min egen kogebog med alt fra salater til lakseruller til chokoladelagkage. Bogen var udelukkende skrevet til mig selv og min familie. Idag er jeg stadig stolt over bogen til trods for, at jeg sidenhen har udviklet og kreeret mereimponerende kager, desserter m.v.
Flere af disse opskrifter følger mig stadig, andre har skabt glæde hos familien og nogle er blevet videreudviklet. Disse makronmuffins er netop en videreudvikling på en tilsvarende opskrift i min kogebog, hvor mine nye erfaringer har ført til denne forbedrede og mere balancerede opskrift.
Makronerne giver et lille knasende element, og i samspil med mandler og chokolade bliver det ikke meget bedre. Opskriften er samtidig super nem at lave, og der er derfor ingen undskyldning for at gå i gang 😉
Makronmuffins med mandler og chokolade – opskrift til ca. 18 muffins
Ingredienser
- 75 g smør
- ¾ dL rapsolie
- 2,5 dL A38
- 150 g sukker
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk vaniliesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 75 g mandler
- 100 g mørk chokolade
- 125 g makroner
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør det smeltede smør, olie, A38, sukker og æg sammen i en skål. Det skal ikke piskes længe – bare til massen er ensartet. Bland i en anden skål hvedemel, vaniliesukker, bagepulver og natron. Hak chokoladen og mandlerne groft og vend det i mel-blandingen sammen med letknuste makroner. Vend nu de to skåles indhold sammen til dejen netop samler sig.
Fyld muffinformene 4/5 med dej – altså næsten helt til kanten. Bag dem i en 190°C varmluftsovn i cirka 12 minutter til de er gyldne på toppen og en strikkepind kan stikkes i dem, uden der sidder dej fast.
Lad kagerne køle, hvorefter de er klar til servering.
De kan bruges både til eftermiddagskaffen, til en picnic også kan de snildt fryses ned og tages op, når den søde sult melder sig.
Kærligst Tenna.
En kommentar
Pingback: