Opskrifter,  Små kager, cookies og muffins

Triple Chocolate Cookies

Er du til tynde cookies, men en sprød kant, chewvy midte og massere af chokoladestykker? Så er disse cookies til dig! Cookiesne her er første opskrift i min mini-serie med kageforslag til efterårsferien.

Cookiesne er lavet på brunet smør, der giver dem en snert af nød og karamel. Det brunede smør er ikke et must, men de underliggende noter, som det brunede smør bidrager med, gør virkelig noget godt.

I opskriften er desuden angivet, at cookiesne skal  stå på køl natten over, så smagen kan udvikle sig. Dette gør processen mere tidskrævende, men gør altså noget godt for teksturen. Jeg vil anbefale den lange køletid, men den kan altså sagtens springes over. En time eller to på køl er dog et minimum, da smørret skal have mulighed for at sætte sig, så dejen bliver nogenlunde håndtérbar.


Triple chocolate Cookies – opskrift til ca. 15 cookies

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1/4 tsk vaniliepasta
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 7 g bagepulver
  • en knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • 50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Start med at brune smørret (eller nøjes med bare at smeltet smørret). Dette gør du ved at komme smørret i en gryde og smelte det over middel varme. Når smørret er smeltet, lader du det forsat stå på blusset til det rammer kogepunktet og efter en 5-10 minutter bliver skummende og nedenunder gyldentbrunt. Sørg for at røre i gryden hele tiden, og hold øje med farven. Når smørret har den rette farve hældes det straks over i en kold skål, hvor det får lov at køle til stuetemperatur.

I ventetiden hak da chokoladen groft og bland de tørre ingredienser sammen. Stil det til side til senere.

Pisk æg, sukker og vaniliepasta sammen til en homogen masse. Tilsæt herefter det afkølede smør og rør det hele sammen. Rør de tørre ingredienser i efterfulgt af den hakkede chokolade, hvorefter dejen sættes på køl natten over.

Næste sag tages dejen ud og rulles til kugler bestående af 40-45 g dej. Fordel dem på et par bageplader med godt mellemrum imellem og bag cookiesne ved 175°C i 10-12 minutter til de er gyldne og faste i kanten.

Lad cookiesne køle på bagepladen, inden de flyttes over på en rist for at køle fuldstændigt


God bagelyst.

Kærligt Tenna.


En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *