Blandede lækkerier,  Opskrifter

Flødekarameller med havsalt

Denne opskrift er nogle år gammel, men testede opskriften i går, tog billeder idag og kom frem til, at de er ligeså gode, som de var for tre år siden. Derfor synes jeg ikke, I skal snydes for opskriften!
Karamellerne her er ganske simple og relativt hurtige at lave. Det eneste, du dog skal sørge for, er, at have et sukkertermometer, da temperaturerne er meget vigtige for at få den rette konsistens på karamellerne.

Der er vidst ikke mere at sige end at opskriften finder du nedenfor. Så kan du også nå at lave lidt lækkert til juledagene 🙂


Flødekarameller med havsalt

Ingredienser

  •  180 g. piskefløde
  • 1 tsk vaniliepasta
  • 180 g. lys sirup
  • 210 g. sukker
  • Ca. 1 tsk knust havsalt
  • 40 g. smør

Fremgangsmåde

Før du går i gang: Fór en firkantet form på cirka 20 ·15 cm med aluminiumsfolie, hvor den matte side er opad. Glat folien, så den er helt glat og pensl omhyggeligt med et fint lag olie. Alternativt kan du også bruge bagepapir, som du kommer ned i en smut form.

Skær smør i små tern og sæt det i køleskabet. Knus 1 tsk havsalt så det er klar til brug senere.

Og nu til selve karamellerne:Kom sirup og sukker i en stor gryde. Kom vaniliepasta og fløde i en anden, mindre gryde. Sæt nu begge gryder over middel varme. Rør rundt i fløden med jævne mellemrum, og tag vaniliefløden af blusset, når den nærmer sig kogepunktet. Sirup- og sukkermassen koges op til 155°C, hvorefter den tages af varmen og den varme vaniliefløde tilsættes under omrøring i en tynd stråle. Karamellen vil boble en god del op, hvorfor jeg anbefaler at røre i massen med en grydeske med et langt skaft. Når boblerne er mindsket, sættes gryden over blusset igen til den når 127°C.

Smør og salt tilsættes til den varme karamel. Rør til al smørret er opløst og massen ikke længere bobler. Smag karamellen til med den knuste halvsaltsalt, og hæld den over i fadet. Stil karamellen stilles på køl i 1 – 1,5 time til den har sat sig. Herefter befries karamellen fra formen og skæres ud i ønskede strørrelser, der pakkes ind enkeltvis i små stykker bagepapir.

Mine karameller måler ca. 2 x 2 cm, og er pakket ind i bagepapir med målene 8 cm x 8 cm.


Må du have held og lykke i karamelleriet 😛

Kærligt Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *