Chokoladebrud ala Rocky-Road
En af mine første opskrifter på bloggen er denne Rocky-Road tærte, og med inspiration fra denne, får I her opskriften på disse chokoladebrud fyldt med lækkerier. En formidabel chokolade-snack, der er lettere udfordrende at holde fingrene fra!
Opskriften finder du nedenfor. Det er angivet, at chokoladen skal tempereres, hvilket også er at foretrække. Har du ikke mod på dette, hak istedet chokoladen fint og smelt den meget forsigtigt over et vandbad. Du skal nok få et lækkert resultat trods en mindre sprød chokolade 😉
Indholdet kan du ændre i, som du ønsker og er du mere til lys end til mørk chokolade, er det intet problem.
Chokoladebrud ala Rocky-Road – opskrift til ca. 25 stykker
Ingredienser
- 250 g god mørk chokolade
- 50 g mini-skumfiduser
- 40 g tranebær
- 40 g saltede pistacienødder
- 50 g granola
- 8 g poppet quinoa
Fremgangsmåde
Beklæd en form på cirka 12 gange 20 centimeter med husholdningsfilm eller bagepapir – hvad du selv finder nemmest. Sørg for at det ligger så glat som muligt i formen.
Hak pistacienødder og tranebær groft. Tag 1/3 af skumfiduser, granola samt hakkede pistacienødder og tranebær fra til senere sammen med én tsk poppet quinoa.
Temperér chokoladen og vend hurtigt den resterende 2/3 af alle ingredienserne i chokoladen. Fordel massen i et jævnt lag i formen, og fordel resten af ingredienserne ovenpå chokoladebaren. Tryk det evt. let ned i chokoladen. Lad nu chokoladen sætte sig helt inden den skæres ud i små, mundrette stykker af ønsket størrelse.
Behøver jeg pointere, at jeg er helt vild med disse?
Kærligst Tenna