
Luksus træstammer
Jeg elsker at sætte mit eget præg på de desserter og kager, som jeg kreerer! Det skiller dem fra mængden og gør det til noget, der afspejler mig 😉 Disse træstammer med et marmoreret marcipanbånd er bestemt én af de slags kager.
En stor fordel ved det marmorerede marcipanbånde er, at du kan tilpasse træstammernes udseende til enhver lejlighed. Til en børnefødselsdag skal der pangfarver til, hvorimod nuancerne måske skal være mere nedtonede til det stilfulde kagebord.
Træstammerne er helt uimodståelige er bestemt en god undskyldning for at lave dobbelt op af din brownie næste gang! Opskriften følger nedenfor
Træstammer – opskrift til ca. 15 træstammer
Ingredienser
Romkugle-dej:
- 600 g brownie eller chokoladekagerester
- 20 g mørk sirup
- 2,5 spsk romessens
- 75 g brombærmarmelade
Overtræksmarcipan:
- 300 g marcipan
- ca. 100 g flormelis
- 15 g glukosesirup
- pastafarver
Desuden:
- 150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Overtræksmarcipan: Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet smidig masse. Lad overtræksmarcipanen sætte sig i køleskabet i en tætlukket frysepose i minimum 30 minutter.
Romkugle-dej: Bræk brownien i små stykker og bland det godt med sirup, romessens og marmelade til en ensartet, formbar masse (gøres nemmest i en foodprocessor). Rul to-tre lange, tykke stænger ud af dejen og sæt dem på køl eller frost i cirka 30 minutter til de er faste, og dermed bliver nemmere at arbejde med.
Samling: Marmorer marcipanen i lige den farve og med den metode, som du ønsker. Del den marmorerede marcipani to-tre dele alt efter antallet af stænger, du har lavet.
TIP: Du kan evt. dele marcipanen før indfarvningen, for at give træstammerne forskellige udtryk og evt. for at eksperimentere lidt.
Rul det marmorerede marcipan ud på et flormelis-drysset bord til et langt bånd, svarende til længden på dejstængerne og med en bredde, så det kan nå rundt om træstammerne . Sørg for at flytte båndet under udrulningen. Skær båndet til, så lukningen bliver lige, og rul marcipanen om romkugledejen. Skær enderne til og skær stammerne ud, så de måler 6-8 cm i længden.
Temperér chokoladen og dyp enderne i chokoladen. Lad chokoladen sætte sig, hvorefter træstammerne er klar til servering. De kan sagtens fryses ned, så du har kage klar til den travle hverdag, når den søde sult melder sig.
Lidt billeder til at hjælpe dig godt på vej:
Har du ikke tid og overskud til at marmorere marcipanens og temperere chokoladen..? Så er der heldigvis en løsning: I mine øjne er der smagsmæssigt ikke nogen forskel på romkugler og træstammer. Du kan derfor snildt vælge at erstatte overtræksmarcipanen og chokoladen med din favoritkrymmel og lave nogle lækre romkugler.
Kærligst Tenna.

