Opskrifter,  Små kager, cookies og muffins

Æbleroser

Det er sæson for både blommer, brombær og  æbler! Jeg har ikke altid været god til at udnytte sæsonens råvarer, men har intentioner om at blive langt bedre til det.

Resultatet blev bl.a. disse lækre æbleroser bestående af filodej, marcipanfrangipane og friske, røde æbler fra mine forældres have. Æbleroser minder i smagen meget om en æbletærte, men bliver her serveret i en mindre og mere elegant form. De er desuden hurtige og nemme at lave!


Æbleroser – opskrift til 6 stk.

Ingredienser

  • ½ pakke filodej (svarende til to stykker) – kan købes på køl i velassorterede supermarkeder
  • 2 store æbler
  • 60 g marcipan
  • 30 g sukker
  • 20 g smør
  • ½ æg
  • Flormelis til drys

Fremgangsmåde

Miks marcipan, sukker og smør grundigt sammen. Tilsæt ægget og forsæt til du har en helt glat, smørbar masse.

Halver æblerne, fjern forsigtigt kernehuset og skær æblerne i tynde skiver på langs. Brug eventuelt et mandolinjern, da skiverne gerne skal være cirka én millimeter tykke. Del hvert ark filodej i tre strimler – brug evt. folderne til at klippe efter. Tag nu hver strimmel og fold det én gang på langs. Smør et tyndt lag remonce på filodejen og læg æblerne på en række på den øverste halvdel. Placér æblerne så hver skive overlapper den forrige og rul filodejen sammen, så du for lavet en fin rose. Placér den i en metalmuffinform, der hjælper med at holde på formen under bagningen.

Bag æbleroserne ved 190°C i cirka 20 minutter til æblerne er møre og filodejen gylden. Drys lidt flormelis over  inden servering.


Jeg synes det er en helt fantastisk og dekorativ måde at få brugt sensommerens lækre æbler. Mængderne kan opjusteres til ligeså mange, du skal bruge 😉

God bagelyst. Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *