Min bedste brownie
Hvis jeg skal nævne en kage, som jeg har bagt flest gange, må det være brownies. Det har været i alverdens sammenhænge: som del af en dessert med en kugle vaniljeis, tag-med-til-klassen kage eller som base for en mousse- eller lagkage. Jeg har undervejs eksperimenteret med en del forskellige opskrifter, hvortil denne er min absolutte favoritopskrift, når kagen ‘bare’ serveres som en simpel brownie uden noget andet.
Brownien er lidt med hen mod en chokoladekage, hvilket jeg synes er virkelig lækkert. Den er dog langt fra tør, som en chokoladekage hurtigt kan blive, men er istedet lækker og blød hele vejen igennem.
Min bedste brownie – opskrift til 16 mellemstore stykker
Ingredienser
- 230 gram smør
- 230 gram sukker
- 180 gram brun farin
- 2 spsk smagsneutralolie (fx rapsolie)
- 4 tsk vaniliepasta
- 4 mellemstore æg
- 1 tsk havsalt
- 150 gram hvedemel
- 120 gram kakaopulver
- 250 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
Smelt smør i en gryde over middel varme. Bland det med sukker, brun farin, olie og vaniliepasta. Tilsæt æg og salt og rør det hele godt sammen. Sigt mel og kakaopulver i, og vend det sammen til det netop er blandet til en ensartet dej. Hak chokoladen groft og vend 2/3 i dejen. Gem den resterende tredjedel til senere.
Smør og beklæd en firkantet kageform på cirka 30· 20 cm med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag deri. Drys den resterende chokolade på toppen og tryk de største stykker lidt ned i dejen.
Bag brownien ved 175°C varmluft i 30-35 minutter til man kan røre midten, og den netop er fast nok til at røre.
Lad kagen køle – evt. til næste dag pakket godt ind – hvorefter kagen er klar til servering.
Jeg håber, du har lyst til at afprøve opskriften. Det tager ikke mange minutter at røre denne brownie sammen 🙂
God bagelyst. Kærligst Tenna.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: