Hindbærsnitter
Jeg har indtil nu ikke fundet den klassiske hindbærsnitte som et særligt udfordrende bage-projekt, fordi ”det er jo bare en mørdej med hindbærmarmelade, glasur og kedelig krymmel”. Dette er dog langt fra sandt, da der er mange muligheder for at sætte et personligt præg og gøre dem lidt mere lækre end dem, jeg i hvert fald kender fra barndommen.
Hindbærsnitten kan nemlig løftes til et helt nyt niveau på mange måder. Her har jeg valgt en relativ klassisk smagskombination med et lille twist på mørdejen og derudover massere af kærlighed på form og pynt.
Hindbærmarmeladen behøver du ikke lave fra bunden, som givet i opskriften. Flere gange har jeg i stedet købt en god én af slagsen 😉
Hindbærsnitter – opskrift til 10-12 snitter
Ingredienser
Hindbærmarmelade:
- 125 g (frosne) hindbær
- 60 g rørsukker
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 tsk vaniliepasta
Mandel-Mørdej:
- 60 g mandler
- 240 g hvedemel
- 100 g flormelis
- ½ tsk vaniliepasta
- ¼ tsk salt
- 150 g smør
- 1 mellemstort æg
Glasur og pynt:
- Ca. 200 g flormelis
- Lidt vand
- Pulveriseret, frysetørret hindbær
- Rosastøv
- Guldflager
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Hindbærmarmelade: Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog over middel varme. Lad det simre i cirka 10-15 minutter til den rette konsistens (Marmeladen må gerne være en anelse mere flydende end den velkendte konsistens, da den sætter sig under køling). Hæld marmeladen på glas og sæt den på køl.
Mandel-Mørdej: Smut mandlerne og mal dem til mandelmel i en minihakker. Blend dem sammen med hvedemel, flormelis, vaniliepasta, salt og smør. Tilsæt ægget og saml dejen med hænderne. Stil derefter dejen på køl i 45-60 minutter, hvorefter den rulles ud til en tykkelse på 3-5 mm. Udstik nu dine dejstykker til hindbærsnitterne (husk der både skal være en top og en bund). Jeg benyttede hhv. en rund og kvadratisk udstikker på cirka 8 cm i diameter og brugte en mindre udstikker til at lave et hul i nogle af dem, der skulle agere top på mine hindbærsnitter.
Brug en paletkniv til forsigtigt at løfte de udstukne stykker dej over på en bageplade og bag dem i cirka 9-12 minutter ved 170°C varmluft til de er gyldne langs kanten. Lad dem køle helt.
Samling og pyntning af snitterne: Når marmelade og mørdej er kølet fordeles et jævnt lag hindbærmarmelade på den portion af de bagte dejstykker, der skal agere bund på dine hindbærsnitter. Saml derefter snitterne ved at placere topstykket ovenpå.
Bland flormelis og vand til en tyktflydende glasur. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt glasuren på toppen af hindbærsnitten på hele fladen eller i striber. Pynt med frysetørret hindbær, rosastøv, guldflager og rød skovsyre. Hindbærsnitterne er nu klar til servering. Velbekommen!
Lad dig ikke skræmme af ingredienserne til pynten. Du behøver nemlig ikke smide en masse penge efter guldflager, rosastøv m.v. Flere af dem kan sagtens udelades, og de vil smage ligeså skønt alligevel.
God bagelyst. Kærligst Tenna.