Kager,  Opskrifter,  Små kager, cookies og muffins

Pistaciesnitter med karamelliseret hvid chokoladeganache

Som lovet kommer her opskriften på pistaciesnitter med karamelliseret hvid chokolade 😀 Til trods for antydningerne i titlen om, at dette er opskriften på snitter,  kan du også vælge ikke at skære din kage  ud i snitter, men i stedet servere den som en stor tærte-lignende kage. Desuden kan du frit lege med form og størrelse på snitterne – kvadratiske, retangulære, trekantede, rombeformede osv!

Snitterne består af en mandel-mørdej, en sart grøn pistaciefrangipane samt en lækker blød ganache baseret på en karamelliseret hvid chokolade. Alt i alt synes jeg, de tre elementer spiller rigtig godt hånd i hånd.

 


Pistaciesnitter med karamelliseret hvid chokoladeganache – Opskrift til ca. 20 snitter (alt efter størrelse)

Ingredienser

Mørdej:

 • 125 g hvedemel
 • 25 g mandelmel
 • 75 g smør
 • 50 g flormelis
 • ½ æg

Pistaciefrangipane:

 • 45 g grønne afskallede, salte pistacienødder
 • 100 g sukker
 • 75 g marcipan
 • 110 g smør
 • 1 stort æg
 • 1/3 tsk salt

Karamelliseret hvid chokoladeganache:

 • 200 g karamelliseret hvid chokolade (find min how to her)
 • 1 dL piskefløde
 • 15 g glukosesirup

 

Fremgangsmåde

Mørdej: Blend hvedemel, mandelmel smør og flormelis sammen til en sandlignende masse. Tilsæt ægget og saml dejen med hænderne. Sæt mørdejen på køl i ½ – 1 time, hvorefter den rulles ud til en firkant på størrelse med din kageramme, der bør måle omkring 25 x 20 cm. Udstik bunden med kagerammen – lidt som når du bager julekager – og fjern det overskydende dej. Lad dog kagerammen sidde (se billede nedenfor)! Prik bunden med en gaffel og bag mørdejen i cirka 12 minutter ved 175°C til den er gyldenbrun på toppen.

Lad bunden køle helt ned.

Pistaciefrangipane: Kom de afskallede pistacienødder i en minihakker og blend dem til mel ved høj hastighed. Tag én teskefuld af melen fra til pyntning. Pisk pistaciemelen, sukker, marcipan og smør sammen til en ensartet masse (Dette kan godt tage noget tid). Tilsæt æg, salt og pisk igen til en ensartet masse. Fordel frangipanen i et jævnt lag ovenpå den afkølede mørdej, og bag den ved 175°C grader varmluft i 15-20 minutter til frangipanen er fast og gyldenbrun på toppen. Skær forsigtigt kagen fri fra formen, mens den stadig er varm. Forsøg dog først at fjerne kagerammen, når kagen er kølet helt ned, så du ikke kommer til at ødelægge den meget ’skrøbelige’ frangipane.

Når tærten er kølet, kan du forsigtigt fjerne kagerammen. Klip nogle strimler bagepapir med en bredde på ca. 6-8 cm  og brug dem til at komme rundt langs kanten af kagerammen. Sørg for at kagerammen og bagepapir lukker helt til omkring bunden, så du er klar til at hælde ganachen over.

Ganache: Hak den karamelliserede hvide chokolade fint og kom det i en skål. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde, der sættes over middel varme. Opvarm blandingen, imens du rører med en dejskraber, til blandingen rammer kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding over den karamelliserede hvide chokolade, og lad det stå i ét minuts tid. Rør derefter i midten af skålen med en dejskaber, til ganachen samler sig til en blank, ensartet ganache

Skulle det ske, at der stadig er klumper, hæld da ganachen tilbage i gryden og opvarm forsigtigt ganachen til den er ensartet og uden klumper. Sigt evt. ganachen, så du er sikker på, at der ikke er nogle klumper tilbage.

Fordel ganachen over kagen, og sæt kagen på køl til ganachen har sat sig – og gerne natten over.

Pyntning: Befri kagen fra formen, og pil forsigtigt bagepapiret væk. Smelt den mørke chokolade. Kom chokoladen i en lille sprøjtepose, klip et meget lille hul og sprøjt tynde streger hen over kagen med chokoladen. Pynt med halve pistacienødder, små chokoladekugler, guldstøv og evt. en rest pistaciemel.

Brug en varm kniv til at skære dine snitter, og tør den af i et stykke papir eller et rent viskestykke imellem hvert snit, så kanterne bliver pæne. Er ganachen blevet for blød og snittet uskarp, sæt  da kagen tilbage på køl i 1/2 times tid.


Billeder til inspiration:


Velbekomme og god Søndag! Skriv hvis du har spørgsmål til opskriften, så svarer jeg med glæde.

Kærligst Tenna


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *