Kager,  Opskrifter

Nemme kager IV: Marmorkage

Et af de bedste minder fra dengang jeg var barn og var med i køkkenet for at bage en kage, var at få lov at slikke skålen ren…  OG med marmorkagen var der den ekstra glæde, at der altid var to skåle, så man slap for at dele med sin lillebror (eller havde dobbelt op af kagedej) 😉  Andre der kan følge hvad jeg mener her?

Marmorkagen var muligvis én af de kager, jeg bagte allermest med min mor og lillebror. Den har derfor en mindeværdig betydning, og da kagen samtidig er super nem at lave, skal den selvfølgelig også være med i min miniserie om nemme kager.

Opskriften følger nedenfor og med denne opskrift garanterer jeg, at du IKKE får en tør og kedelig marmorkage!


Marmorkage – opskrift til én kage på 22 cm i diameter

Ingredienser

  • 80 g smør
  • ½ dL smagsneutral rapsolie
  • 170 g rørsukker
  • ½ tsk vaniliepasta
  • 3 hele æg
  • 1,5 dL sødmælk
  • 170 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

 

  • 25 g kakaopulver + 2 spsk sødmælk
  • 1 tsk vaniliesukker

Fremgangsmåde:

1 Pisk smør, rapsolie, rørsukker og vaniliepasta godt sammen.

2 Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem tilsætningen af hvert æg.

3. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen.

4. Sigt 1/2 af melblandingen i dejen og vend det hurtigt i. Tilsæt herefter 1/2 af mælken og rør det i. Gentag med den resterende halvdel af hhv. melblanding og mælk.

5. Del dejen i to lige store portioner. Vend kakaopulver og mælk i den ene halvdel og vaniliesukker i den anden halvdel.

6. Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden. Fordel dejen i formen i små klatter – skiftevis den ene og den anden farve. Jeg synes at få det fineste mønster ved at fordele et par spiseskefulde af skiftevis den ene og den anden farve dej, og efterfølgende give det et kort swirl med bagsiden af en kniv.

7. Bag kagen ved 170°C varmluft  i 25-30 minutter til du kan stikke en strikkepind i, og den kommer ud ren.

8. Lad kagen køle, hvorefter den er klar til servering.



Dette var næstsidste opskrift i min miniserie om nemme kager. Jeg håber, du vil give dig i kast med kagen.

De bedste hilsner Tenna.


 

2 kommentarer

  • Anne

    Hej Tenna
    Så har jeg testet marmorkagen på mine kolleger. Og de var tilfredse. Jeg brugte vanilleessens i stedet for vaniljepasta og så 1/3 større. Absolut ikke tør og meget nem at lave. Tak for opskrift

    • Tenna S

      Hej Anne.

      Hvor er det bare skønt at høre! Tak for din feedback 🙂
      Altid dejligt at høre, når mine opskrifter blive brugt.
      Knus Tenna.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *