Kager,  Opskrifter

Nemme kager II: Banankage med chokolade

Det er mandag, hvilket betyder, at det er tid til en ny opskrift i min mini-serie om nemme kager. Denne gang står den på en lækker, svampet banankage med chokoladestykker.

Opskriften er blevet udviklet og testet over flere omgange, og jeg har kun modtaget positiv respons på slutresultater 😉

Jeg håber, du kan bruge opskriften! Den er super simpel og tager ikke længe at bikse sammen. Kagen kan spises mens den stadig er lun eller gemmes til dagen efter, hvor den er ligeså god 😀


Banankage – opskrift til 9 store eller 12 mindre stykker

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 3 mellemstore æg
  • ½ tsk vaniliepasta
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • 2 store bananer (svarende til 225 g banan)

Fremgangsmåde

1.Forvarm ovnen til 175°C varmluft.

2.  Smelt smørret i en gryde over lav varme. Sæt det smeltede smør til afkøling indtil senere brug.

3. Pisk rørsukker, æg og vaniliepasta lyst og luftigt. Det tager et par minutter.

4. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål. Pisk det hurtigt sammen for at fordele bagepulveret i hvedemelen.

5. Hak chokoladen i den ønskede størrelse og rør det i melen.

6. Tag chokolade-melblandingen og vend den forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.

7. Mos bananerne og rør den smeltede, afkølede smør heri.

8. Vend bananmosen sammen med resten af dejen.

9. Smør en firkantet form på 23 x 23 cm med olie, og beklæd formen med bagepapir. Fordel dejen i formen.

10. Bag kagen i den 175°C varme ovn på en bagerist.Kagen skal bages  i cirka 25 minutter til den er gylden på toppen og giver efter ved et let tryk på midten.

11. Lad kagen køle, hvorefter den er klar til servering.


Mere simpelt bliver det ikke! Men hvis du ønsker at bruge kagen til en mere festlig lejlighed, og give den lidt ekstra, kan du altid lave en chokoladecreme, en karamelmousse eller andet til at toppe kagen af med 😉

De bedste hilsner Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *