Nemme kager I: Drømmekage
Velkommen til en lille miniserie her på min blog. Over de næste fem uger, vil jeg dele opskrifter på nemme kager, som ALLE kan bage. Jeg håber, I tager godt imod min miniserie. Alle opskrifterne er givet som step-by-step metodebeskrivelser for at gøre det endnu nemmere!
I dag står den på en velkendt klassiker: Drømmekage! Opskriften er baseret på alle mine erfaringer med drømmekage og med lidt inspiration fra den kendte, klassiske drømmekageopskrift.
Opskriften følger nedenfor, og hvis du tænker du ikke burde bage/spise kage, så vil jeg lige nævne, der er både havregryn og fuldkornsmel i 😉 God fornøjelse.
Drømmekage – opskrift til 9 store stykker
Ingredienser
Kagen:
- 50 g smør
- 1,5 dL sødmælk
- 3 hele æg
- 1 æggeblomme
- 230 g rørsukker
- ½ tsk vaniliepasta
- 130 g hvedemel
- 50 g groftsigtet ølandhvede (kan erstattes med hvedemel, sigtemel eller hvid hvede)
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Kokos-karamel-top:
- 75 g smør
- 150 g brun farin
- 50 g kokosmel
- 30 g finvalsede havregryn
- 2 spsk mælk
Fremgangsmåde
Kagen:
1. Kom smør og mælk i en gryde. Sæt gryden over middel varme, og lad smørret smelte. Rør i gryden et par gange undervejs, for at sikre at mælken ikke brænder på. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen, og mælke-smørblandingen får lov at køle til senere brug.
2. Pisk æg, æggeblomme, rørsukker og vaniliepasta sammen til en tyk og lys æggesnaps – dette tager et par minutter.
3. Bland hvedemel, ølandshvede, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Sigt det i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Når al melen er næsten inkorporeret, hældes den afkølede mælke-smørblanding i, og dejen vendes sammen til en homogen masse.
4. Smør en kvadratisk bageform på 23 x 23 cm og beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen på en bagerist ved 175°C varmluft i 16-18 minutter til den er let gylden, og endnu mangler fem minutter, førend den er færdig.
Imens kagen bager:
1. Kom alle ingredienserne til kokos-karamel-toppen i en gryde. Varm massen op under omrøring til smørret er smeltet. Fortsæt opvarmning og omrøring til det begynder at koge.
2. Efter kagen har bagt i 16-18 minutter og stadig mangler fem minutter, tages kagen ud af ovnen. og ovnen skrues straks op til 220°C grader. Imens ovnen varmer op, fordeles kokos-karamel-toppen forsigtigt fordeles ovenpå kagen. Brug gerne en dejskraber, hvilket gør det nemmest at fordele kokos-karameltoppen i et jævnt lag.
3. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den videre i cirka 8 minutter til toppen er gylden og begynder at tage yderligere farve rundt i kanterne. Lad kagen køle helt, hvorefter den er klar til servering.
TIP: Kagen kan sagtens fryses.
Dette var den første opskrift i min lille serie med nemme opskrifter. Jeg håber, du vil give dig i kast med kagen.
De bedste hilsner Tenna.