Desserter,  Opskrifter

Dessertglas med citronfromage og havrecrunch

Leder du efter en frisk og let dessert, kommer her et formidabelt forslag! Dessertens hovedelement er en let, frisk og syrlig citronfromage, der akkompagneres af en sød og sprød havrecrunch, hvilket skaber en perfekt balance mellem surt og sødt! Jeg er selv helt vild med desserten

Det tager ikke lang tid at lave denne dessert  og  det er heller ikke synderligt svært – what is not to like? Der er ikke så meget mere at sige end at opskriften finder du nedenfor.


Dessertglas med citronfromage og havrecrunch – opskrift til 4-6 dessertglas (alt efter størrelse)

Ingredienser

Havrecrunch:

  • 60 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 1 spsk akaciehonning
  • 60 g smør
  • 25 g brun farin

 

Citronfromage:

  • 3 blade husblas
  • Skal af 1,5 mellemstor, økologisk citron
  • 1 dL citronsaft (svarer til cirka 3-4 mellemstore citroner)
  • 70 g sukker
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 pasteuriseret æggehvide
  • 1 dL piskefløde

Pynt:

  • Lilla asters (en spiselig blomst)
  • Hvide chokoladenødder (jeg brugte disse fra Summerbird, da jeg havde dem i skabet)
  • Små karamelkugler
  • Lidt guldflageer

 

Fremgangsmåde

Havrecrunch: Smelt smør med brun farin og honning i en gryde. Når smørret et smeltet, og den brune farin er opløst, røres de resterende ingredienser i. Crumblen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Benyt evt. fingrene til at smuldre det mere hvis ønsket. Bag crunchen i cirka 12 minutter ved 180°C til det er lækkert gyldent. Lad derefter crunchen køle helt ned.

Citronfromage: Udblød husblassen i koldt vand og riv skallen af citronerne på et fint rivejern. Kom citronsaft og -skal i en gryde med sukkeret. Sæt gryden over middel varme og lad massen ramme kogepunktet. Tilsæt æggeblommerne i en tynd stråle under kraftig piskning. Forsæt piskningen over blusset i yderligere 3-4 minutter, hvor massen gradvist bør blive mere skummende og luftig. Når citron-æggemassen ligner en let skum, tages gryden af varmen. Vrid herefter husblassen fri for vand og opløs den i den varme citron-æggemasse. Lad den varme masse køle til den er lillefingervarm.

Pisk imens æggehviderne stive med 1,5 spsk sukker i en ren skål. Pisk i en anden skål fløden til en let skum. Når citron-æggemassen er kølet, vendes fløden forsigtigt i ad tre omgange og det hele vendes forsigtigt med de stiftpiskede æggehvider.

Samling: Find dine yndlingsglas frem og hæld en spiskeskefuld af havrecrunchen i bunden af glassene. Fordel forsigtigt moussen ovenpå, så der er lige meget i hvert glas.

Sæt glassene på køl i minimum to timer eller natten over.

Pyntning: Pynt med små, vaskede aster-blomster, lidt af havrecrunchen, lyse chokoladekugler og lidt guldflager.


Tip I: Kom moussen i en sprøjtepose, når du skal fordele den i glassene. På den måde slipper du for at spilde mousse ned af siderne på glasset! Nøjes med at klippe et lille hul i posen, og brug fingrene til at lukke om hullet, så du nemt kan flytte sprøjteposen fra det ene til det andet glas.

Tip II: Servér glassene samme dag, som du samler dem, da crunchen har tendens til at blive blød, og dens sprødhed mistes. Alternativt kan du også servere crunchen ved siden af i en skål, så dine gæster selv kan hælde det over. Så er du sikker på, at crunchens sprødhed er bevaret!


Desserten serveres kold, som en let og syndig forfriskning. Det er ikke spor svært at lave denne dessert!

Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *