Kager,  Opskrifter

Cheesecake med ingefærgele og chokoladeglaze

For godt og vel en måned siden delte jeg en video på min Facebook-side af, hvordan denne kage blev glazet, og jeg lod Jer gætte indholdet (videoen finder du også nederst i dette indlæg efter opskriften sammen med flere billeder). Buddene var gode, trods det kun var delelementerne, der blev gættet. Som det fremgår af overskriften er denne kage en cheesecake med ingefærgele på en chokoladekiksebund og med en chokoladeglaze. Jeg næsten målløs over smagskombinationen og er ret lykkelig over, at jeg valgte at gøre denne kage-ide til virkelighed! Det er ikke hver dag, man støder på en kage med ingefær 😉

Denne kage blev mit første møde med min nye eclipse form fra Silkomart (kan købes her), og jeg er ret begejstret for resultatet. Formen på kagen og den spejlblanke glaze gør altså bare noget godt!

Det er nok de færreste, som ejer denne form, og det er formentlig også kun mig, der kunne finde på at købe en kageform med bare én kage til formål (ups..). Derfor vil jeg på forhånd nævne, at du sagtens kan lave dem som en klassisk cheesecake med en kiksebund, fløde-ostecreme og en gele på toppen. Brug da opskriften her (uden glaze), men følg fremgangsmåden, som er givet i opskriften på min rabarbercheesecake.


Cheesecake med ingefærgele og chokoladeglaze – opskrift til én kage (8-10 personer)

Ingredienser

Ingefærgele:

 • 2,5 dL ingefærshots (med 34% ingefær, jeg benyttede én fra Rynkeby)
 • 100 g rørsukker
 • 5 blade husblas.

Kiksebund:

 • 70 g fuldkornsdigestive
 • 15 g havrefras
 • 1 knivspids salt
 • 85 g mørk chokolade

Fløde-ostecreme:

 • 4 blade husblas
 • 300 g flødeost naturel
 • 100 g græsk yougurt
 • 50 g flormelis
 • 2 tsk vaniliepasta
 • Saft og skal af én mellem citron
 • 2,5 dL piskefløde

Chokolade glaze:

 • 4 blade husblas
 • 25 g glukosesirup
 • ½ dL piskefløde
 • ½ dL skummet- eller minimælk
 • 130 gr sukker
 • ½ tsk vaniliepasta
 • 115 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Ingefærgele: Udblød husblas i kold vand i cirka 10 minutter. Varm ingefærsaft og rørsukker i en gryde ved middel varme til al sukkeret er opløst og det begynder at dampe. Tag derefter gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand og opløs det i ingefærsaften. Saften hældes i en form på 16 cm i diameter. Det er vigtigt, at denne form holder tæt (som du også kan få en frossen gele ud af). Det nemmeste er derfor en silikone-bageform på 16 cm i diameter, hvis du har sådan en på hånden. Ellers kan du benytte en kagering på 16 cm, der er foret grundigt med husholdningsfilm, som jeg gjorde. Hæld en lille del af geleen i isterningeforme eller et meget lille fad, så du kan skære nogle firkanter af gele og pynte kagen med disse. Sæt geleen på frost i minimum to timer.

Kiksebund:Knus digestive og havrefras til grove krummer og bland salt i. Hak chokoladen fint, og smelt det forsigtigt i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Rør chokolade og kiksekrummer sammen til en ensartet masse, og hæld den i en bageform på 16 cm i diameter beklædt med bagepapir. Tryk massen sammen og jævn overfladen. Sæt den på køl i 1 time så chokoladen stivner, og bunden dermed bliver håndtérbar.

Flødeostecreme: Sæt husblas i blød i koldt vand. Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis, vaniliepasta og citron sammen til en glat masse. Pisk fløden til en let skum. Smelt husblas i en gryde ved lav varme. Når al husblassen er smeltet røres citronsaften i husblassen. Husblas-citron-blandingen røres derefter i fløde-ostemassen af 3-4 omgange med grundig omrøring undervejs.

Samling: Med denne form samles kagen upside-down. Start derfor med af fylde formen næsten op med fløde-ostecremen. Den er relativ fast, så et godt tip er ryste formen forsigtigt for at undgå lufthuller til formen. Placer forsigtigt ingefærgeleen i formen og placér til sidst kiksebunden ovenpå, så den flugter med kanten af formen. Glat evt. overfladen med en paletkniv, hvis der skulle være et overskud af fløde-ostecreme. Sæt kagen i fryseren i minimum 4 timer og gerne natten over, så den er frossen og  til at få ud af formen.

Glaze: Hak chokoladen og kom den i en høj kande og udblød husblas i koldt vand. Kom glukosesirup, piskefløde, mælk, sukker og vaniliepasta i en gryde og varm det over middel varme. Brug en dejskraber til at røre rundt med. Når al sukkeret er opløst, og massen slår et par bobler (dvs. er lige under kogepunktet) tages gryden af varmen, og husblas vrides fri fra vand og opløses i den varme væske. Hæld det nu over chokoladen. Lad det stå et lille minut og tag dernæst en stavblender og kom den langsomt på skrå ned i kanden. Blend til glazen samler sig og gør dette uden at tage stavblenderen op på noget tidspunkt, da det vil danne uønskede luftbobler. Når glazen har samlet sig tager du på samme måde forsigtigt stavblenderen op. Eventuelle luftboble rpå overfladen fjernes med en dejskraber. Glazen skal nu køle til cirka 35°C før den kan hældes over kagen. Dette tager cirka mellem 30 til 45 minutter ved stuetemperatur.

Lige inden glazen rammer 35°C, befri da din kage fra formen, og placér den på en rist med et stort fad under til at opsamle overskydende glaze. Hæld glazen over kagen (se video for hvordannedenfor). Flyt forsigtigt kagen til et fad, og pynt kagen med knuste kiks vendt i guldstøv, små terninger af ingefærgele og hvide margueritter. Stil kagen på køl til den er tøet op, hvilket godt kan tage 8 timer, hvis har stået natten over, så vær’ i god tid. 


Dette er en lang opskrift, men ikke desto mindre al energi og tid værd!

God bagelyst. Kærligst Tenna.


 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *