Blandede lækkerier,  Opskrifter,  Små kager, cookies og muffins

Luksus træstammer

Jeg vil allerhelst sætte mit eget præg på de desserter og kager, som jeg kreerer. Disse træstammer med et marmoreret marcipanbånd synes jeg bestemt én af de slags kager, hvor det klassiske udtryk er blevet nyfortolket med fine farver i et svøb af marmoreret marcipan. Samtidig er smagen sat i fokus og det er ikke “bare” kedelige kagerester der er i mine træstammer men iste4det min absolut favorit brownie.

En stor fordel ved at arbejde med marmoreret marcipan er, at du kan tilpasse træstammernes udseende til enhver lejlighed. Til en børnefødselsdag skal der måske pangfarver til, hvorimod nuancerne måske skal være mere nedtonede til det “stilfulde” kagebord.

Træstammerne er helt uimodståelige er bestemt en god undskyldning for at lave dobbelt op af din brownie næste gang! Opskriften følger nedenfor.


Træstammer – opskrift til ca. 15 træstammer

Ingredienser

Romkugle-dej:

  • 600 g brownie eller chokoladekagerester
  • 20 g mørk sirup
  • 2,5 spsk romessens
  • 75 g brombærmarmelade

Overtræksmarcipan:

  • 300 g marcipan
  • ca. 100 g flormelis
  • 15 g glukosesirup
  • pastafarver

Desuden:

  • 150 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Overtræksmarcipan: Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet smidig masse. Lad overtræksmarcipanen sætte sig i køleskabet i en tætlukket frysepose i minimum 30 minutter.

Romkugle-dej: Bræk brownien i små stykker og bland det godt  med sirup, romessens og marmelade til en ensartet, formbar masse (gøres nemmest i en foodprocessor). Rul to-tre lange, tykke stænger ud af dejen og sæt dem på køl eller frost i cirka 30 minutter til de er faste, og dermed bliver nemmere at arbejde med.

Samling: Marmorer marcipanen i lige den farve og med den metode, som du ønsker. Del den marmorerede marcipani to-tre dele alt efter antallet af stænger, du har lavet.

TIP: Du kan evt. dele marcipanen før indfarvningen, for at give træstammerne forskellige udtryk og evt. for at eksperimentere lidt.

Rul det marmorerede marcipan ud på et flormelis-drysset bord til et langt bånd, svarende til længden på dejstængerne og med en bredde, så det kan nå rundt om træstammerne . Sørg for at flytte båndet under udrulningen. Skær båndet til, så lukningen bliver lige, og rul marcipanen om romkugledejen. Skær enderne til og skær stammerne ud, så de måler 6-8 cm i længden.

Temperér chokoladen og dyp enderne i chokoladen. Lad chokoladen sætte sig, hvorefter træstammerne er klar til servering. De kan sagtens fryses ned, så du har kage klar til den travle hverdag, når den søde sult melder sig.


Lidt billeder til at hjælpe dig godt på vej:


Skal det gå lidt hurtigt?
I mine øjne er der smagsmæssigt ikke nogen forskel på romkugler og træstammer.  Du kan derfor snildt vælge at erstatte overtræksmarcipanen og chokoladen med din favoritkrymmel og lave lækre romkugler istedet.

Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *