Opskrifter,  Små kager, cookies og muffins

Minicupcakes med citronsmørcreme

Disse cupcakes vender jeg tilbage til igen og igen og igen. De er helt perfekte til et kagebord, hvor der skal være plads til at smage lidt af hvert, eller hvis du skal servere kage for mange mennesker. Disse cupcakes er endda én af de slags kager, som er mulige at tage med! Du kan  nemlig forberede både muffins og smørcreme hjemmefra også først samle kagerne lige inden servering, hvilket som helst sted.

Nøglen til succesfulde cupcakes er en luftig og lækker smørcreme, der bestemt ikke smager af smør. Det opnår du ved at overholde de pisketider, der er angivet i opskriften. Bare et lille tip, der bestemt betyder noget for smagen  😉


Minicupcakes med citronsmørcreme – opskrift til ca. 30 stk

Ingredienser

Muffins:

  • 40 g smør
  • 1/3 dl rapsolie
  • 1,25 dL A38
  • 75 g sukker
  • 1/2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 tsk vaniliesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 25 g mørk chokolade
  • 25 g lys chokolade
  • 25 g hvid chokolade

Smørcreme:

  • 125 g stuetempereret smør
  • 250 g sigtet flormelis
  • ca. 4 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør det smeltede smør, olie, A38, sukker og æg sammen i en skål. Det skal ikke piskes længe – bare til massen er ensartet. Bland i en anden skål hvedemel, vaniliesukker, bagepulver og natron. Hak chokoladen og vend det i mel-blandingen. Vend nu de to skåles indhold sammen til dejen netop samler sig.

Fyld en teskefuld dej i mini-muffinformene. Bag dem ved 185°C varmluft i cirka 10 minutter til de er gyldne på toppen og giver efter ved let tryk.

Lad kagerne køle imens du laver smørcremen. Det gøres ved at piske smør lyst og luftigt i 5-10 minutter. Tilsæt ½ af flormelissen i og pisk videre i 3-4 minutter – start langsomt indtil al sukkeret er inkorporeret. Tilsæt herefter den anden halvdel af flormelissen samt citronsaft og -skal. Pisk i endnu 3-4 minutter. Tilsæt citronsaften lidt ad gangen til smørcremen har en fløljsblød og smørbar konsistens, der stadig holder form med en frisk citronsmag.

Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små toppe på hver muffin. Slut af med marengspinde, marengstoppe, spiselige guldperler, kakaonips, små blomsterblade, guldstøv eller hvad du eller kan finde på.


Cupcaksene opbevares på køl til de skal serveres. Tag dem dog gerne ud 30 minutter inden, så de når at blive tempererede. Jeg håber, du har lyst til at afprøve disse minicupcakes – eller måske bare muffinsne i sig selv?

God bagelyst. Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *