Kager,  Opskrifter

Kanelkage med kaffefrosting og friske bær

Jeg håber, du har nydt sommervejret de sidste mange dage med massere af sol og varme – det har jeg i hvert fald. Kagebagning bliver det dog ikke så meget til fra min side lige pt, men håber snart at kunne få mere tid mellem hænderne til bagning snart.

Dog skal I ikke snydes for en lækker opskrift på en sommerlig kage! Denne kage bagte jeg for godt og vel et par måneder siden for at tage forskud på sommeren. Den vil uden tvivl også egne sig ligeså godt nu, hvor du evt. tage familien eller vennerne med ud og plukke jordbærrene selv 😉


Kanelkage med kaffefrosting og bær – opskrift til én kage på 22 cm i diameter

Ingredienser

Kanelkage:

  • 100 g smør
  • 200 g alm sukker
  • 100 g rørsukker
  • 3,5 dl kærnemælk
  • 300 g hvedemel
  • 5 tsk kanel
  • 1,5 tsk natron

Kaffe-frosting:

  • 150 g smør
  • 300 g flormelis, sigtet
  • cirka 3 spsk KOLD, stærk kaffe (3 tsk god pulverkaffe opløst i ½-¾ dl vand)

Bær:

  • 300 g Jordbær
  • 150 g hindbær

 

 Fremgangsmåde

Kanelkage: Pisk smør og de to typer sukker sammen til en sammenhængende masse. Tilsæt kærnemælk og rør det hele sammen. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen. Pisk til dejen er helt ensartet og stop derefter yderligere omrøring. Smør en springform på 22 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir. Fordel dejen i et jævnt lag i kageformen.

Bag kagen ved 200°C varmluft i cirka 40 minutter (hold øje med kagen, da alle ovne er forskellige). Kagen er færdig, når en strikkepind kan stikkes i og intet dej sidder fast. Efter kagen er færdigbagt, tag en kniv og skær kagen  fri fra springformens kanter. Lad dog kagen blive i springformen, hvor den køles fuldstændig.

Kaffe-frosting: Pisk smør lyst og luftigt i 5-10 minutter. Tilsæt ½ af flormelissen og pisk videre i 3-4 minutter – start langsomt indtil al sukkeret er inkorporeret. Tilsæt herefter den anden halvdel af flormelissen og pisk i endnu 3-4 minutter.

Al sukkeret bør få frostingen til at forøge dets volumen en god del, men konsistensen bliver også tilsvarende meget tyk. For at få en smørbar frosting og samtidigt tilføre kaffesmagen, tilsættes den kolde, stærke kaffe lidt ad gangen til frostingen har en fin kaffesmag og en smørbar konsistens.

Anretning: Placér den afkølede kanelkage på det ønskede serveringsfad.Skyl og tør bærrene og skær jordbærrene med top i kvarte. Fordel kaffefrostingen i et jævnt lag på kagen. Pynt tilsidst med bær og evt chokoladekugler samt lidt guldstøv.


Ha’ en skøn weekend.

De bedste hilsener Tenna.


 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *