Passionsfrugttærte med brændt marengs
Den klassiske franske citrontærte med marengs er her blevet forklædt i en ny, eksotisk variant – og jeg er selv ret vild med resultatet 😇Tærten består af en sprød mørdej fyldt med en fløjlsblød, frisk og syrlig passionsfrugtcreme. Den toppet med et kunstnerisk lag af brændte marengs, der skaber den perfekt balance.Jeg vil anbefale dig at bage tærten på dagen, når du ønsker den serveret. Cremen har tendens til at gøre bunden blød, hvis den skal stå natten over. Lav tærten om formiddagen og vent gerne med at lave marengsen til tærten skal serveres.
Passionsfrugttærte med brændt marengs – Opskrift til én tærte på 22-24 cm i diameter
Ingredienser
Mørdej:
- 200 g hvedemel
- 70 g flormelis
- 100 g smør
- ét lille æg
Passionsfrugt-appelsincreme:
- 1 dL passionsfrugtsaft (af cirka 9-10 passionsfrugter, se hvordan nederst i opskriften)
- 0,5 dL appelsinsaft
- Skal af ½ appelsin
- 1,5 dL piskefløde
- 100 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk majsstivelse
Marengs:
- 85 g past. æggehvider
- 225 g sukker
- ¾ dL vand
Fremgangsmåde
Mørdej: Smuldr smørret i mel og flormelis. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind i film og sæt den på køl ½ – 1 time.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. Beklæd en tærteform på 22-24 cm i diameter med din mørdej dejen og skær den resterende dej væk. Prik bunden med en gaffel, og blindbag bunden i 18-20 minutter ved 180°C og derefter almindeligt i ca. 10 min til bunden er godt gylden og ser færdigbagt ud (tærtedejen vil ikke tage yderligere farve, når den fyldes med creme og bages grundet den lave temperatur). Lad bunden køle inden du går videre.
Passionsfrugt-appelsincreme: Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en jævn, ensartet masse. Hæld cremen over bunden, og sæt den forsigtigt ind i ovnen ved 110°C varmluft i 40-45 minutter til cremen har sat sig. Du ved, cremen har sat sig, når du kan trykke i midten og cremen virker fast. Lad tærten køle i minimum 3 timer til den er helt koldt.
Marengs: Pisk æggehviderne let stive. Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til 118°C. Hæld sukkerlagen ned til æggehviderne under piskning i en tynd stråle. Når al sukkerlagen er tilsat piskes fortsat i minimum 10 minutter. Det tager tid, men det er ventetiden værd for fint snit på din kage. Fordel marengsen over kagen, og benyt bagsiden af en spiseske til at trække små bølger i marengsen på kryds og tværs. Afslut med at brænde marengsen let.
*Passionsfrugtsaft – how to: Skær passionsfrugterne over, og kom frugtkødet over i en si. Mas massen, således at saften skilles fra kernene. Kassér kernerne, og du har passionsfrugtsaften.
God bagelyst. De bedste hilsner Tenna.