Mælkechokolademousse med salt
Det er lørdag formiddag, og du har netop opdaget den lille note i kalenderen, hvor der står ’kl. 18 Rut og Vilhelm her’. Pludselig skal det gå stærkt med at få handlet ind og lavet mad… Selvfølgelig skal der også være en dessert til at slutte middagen af. En nem og lækker løsning kunne være en chokolademousse. Det tager kun 20 minutter og et par timer på køl.
Denne mælkechokolademousse er helt perfekt: Lækker, luftig og med et skønt hint af salt. Når du først har spist én, er det svært ikke at spise resten. Mit bedste tip til en god chokolademousse er at vælge en chokolade af god kvalitet, det gør en verden til forskel for det endelige resultat.
Mælkechokolademousse – opskrift til ca. 7 portioner
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 200 g god mælkechokolade (eksempelvis fra Odense, der er min favorit)
- 1 tsk glukosesirup (kan udelades)
- Ca. 1/4 salt
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk sukker
- 3,5 dL piskefløde
Fremgangsmåde
Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i stor skål. Varm 1,5 dL fløde og glukosesirup op i en gryde til det netop rammer kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå et lille minut. Rør i midten af skålen med en dejskraber til en homogen, blank ganache. Vrid husblassen fri for vand og udblød i den lune ganache. Smag til med salt og sæt ganachen til side for at køle til lillefingervarm. Pisk imens æggehviderne stive med sukkeret og pisk de resterende 2 dL fløde til en let skum.
Vend den letpiskede fløde med den afkølede ganache ad et par omgange og vend derefter de stiftpiskede æggehvider i.
Fordel moussen i skåle eller glas. Stil moussen på køl i to-tre timer, hvorefter den er klar til servering. Pynt evt. med lidt knas (pufsukker, mysli, chokoladeperler) eller friske bær.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet denne lækre chokolademousse. Jeg håber, du bliver ligeså begejstret for opskriften som jeg.
Kærligst Tenna.
4 kommentarer
Hanne Jensen
Hej Tenna,
Jeg kunne bare have læst opskriften, inden jeg gik igang 🙂
Jeg havde stadig 1,5 dl fløde tilbage i kartonen, der til sidst, så jeg piskede 1 dl og puttede i. Mine gæster, mine børn mellem 16 og 30 år, nød den og sagde: uhmmm mor, det smager som nutella 🙂
Alt blev spist, rub og stub. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den.
Kærlig hilsen Hanne
Tenna S
Et lidt sent svar, men ih hvor dejligt at høre! Godt du tænkte lidt ud af boksen 🙂
Hanne Jensen
Hej Tenna
Jeg lavede denne dessert her til aften, men der er noget jeg ikke forstår: I første afsnit står der at fløden skal varmes med glukose og hældes over chokoladen. Længere nede står der at flødes skal piskes og vendes i ganachen efter æggehviderne.
Venlig hilsen Hanne
Tenna S
Hej Hanne.
Orgh for pokker en træls fejl. Det er jeg virkelig ked af.
Det er fordi noget af fløden skal bruges i ganachen og noget skal piskes. Det er rettet i opskriften nu!
Hvordan endte du med at gøre og blev det spiseligt..?
De bedste (beklagende) hilsner Tenna.