Kanelstjerne – perfekt til vinterferien
Jeg har i et par uger lovet at dele opskriften på denne kanelstjerne med jer, og her kommer den. Jeg har også netop opdaget, at det er vinterferie for rigtig mange i næste uge, så det kunne ikke passe bedre. Denne kanelstjerne er nemlig et perfekt og nemt hyggeprojekt til ferien. Nyd den gerne lun, i godt selskab og med en kop varm kakao/kaffe/te/.. 🙂
Opskriften følger nedenfor, og som supplement kan du finde en hel videoguide under gemte historier på min instagramprofil (@tennastaerk). Der har jeg dog har lavet den i en lidt mindre version end denne, men princippet er præcis det samme.
Kanelstjerne – 27 cm i diameter
Ingredienser
Gærdej:
- 20 g gær (eller den halve mængde, hvis dejen får lov at langtidshæve i køleskab natten over)
- 3,5 dL skummet- eller minimælk
- 1/2 tsk kardemomme
- 3 g salt
- 40 g æggeblomme (svarende til to blommer)
- 100 g sukker
- 550 g hvedemel
- 100 g smør
Kanelremonce:
- 150 g blødt smør
- 150 g rørsukker
- 2,5 spsk kanel
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Gærdej:
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt kardemomme, salt, æggeblomme og sukker. Rør til al sukkeret er opløst i mælken og kom derefter melet i dejen. Hold evt. lidt af melen tilbage eller tilsæt ekstra alt efter behov.
- Ælt dejen – og gerne på en røremaskine. Dejen skal gerne være let klistret efter 8-10 minutters æltning ved middelhøj hastighed.
- Tag nu smørret direkte fra køleskabet og kom små stykker i dejen lidt ad gangen, mens du forsat ælter dejen på røremaskinen.
- Når alt smørret er tilsat, fortsæt da æltningen i 8-10 minutter til dejen er smidig og helt blank.
- Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse (1-1,5 timer).
Remonce:
- Imens du venter på dejen hæver, bland alle ingredienser til remoncen.
- Stil det til side ved stuetemperatur (vent med at lave remoncen til dagen efter hvis du koldthæver gærdejen).
Samling af kanelstjernen:
- Vend den færdighævede dej ud på et meldrysset bord. Del dejen i tre stykker.
- Rul nu hver dejklump ud til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
- Flyt først den ene dej over på en bageplade med bagepapir. Smør ½ af remoncen på dejen. Læg den anden dej ovenpå. Gentag med den resterende remonce og derefter det sidste lag dej.
- Brug nu en tallerken på ca. 27 cm i diameter til at klippe dejen til en fin cirkel.
- Sæt nu en lille rund genstand på midten af dejen. Jeg brugte blot en bøtte bagepulver. Klip 16 strimler fra kanten og ind til midten.
- Tag nu to strimler ved siden af hinanden. Sno dem 2-3 gange i hver sin retning og hæft enderne godt sammen. Lad herefter dejen hæve i ca. 30 minutter.
- Pensl dejen med et æg og bag kanelstjernen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter til den er gylden og hele hytten dufter af dejligt hjemmebag.
- Lad kagen køle kort, hvorefter den er klar til servering. Du kan evt. drysse den med lidt flormelis.
TIP: Rul evt. kanterne/resterne sammen til nogle små kanelnegle – og bag dem med. De bliver måske ikke så pæne, men de smager ligeså godt, og de skal bestemt ikke gå til spilde 😉
Jeg håber, du har lyst til at kaste dig ud i opskriften, som bestemt er et sjovt twist på en ellers klassisk kanelsnegl.
De bedste hilser Tenna.