Honningristet granola
Jeg er vild med selv at lave granola/müsli, da man på den måde er bevidst om, hvad og hvor meget der er tilsat af de forskellige ingredienser. Jeg har allerede delt én opskrift på müsli med rugbrødknas, og den opskrift kan du finde lige her. Idag deler jeg så en anden opskrift, der er mindst ligeså lækker.
Opskriften på denne granola blev egentlig til i et forsøg på at tømme skabe og skuffer. Granolaen endte også med at blive en kæmpe succes, og jeg deler derfor opskriften med dig! Det tager en halv times tid, også er denne lækre granola lavet. Whats not to like..?
Den hører sig selvfølgelig godt til på yougurt, havregrød eller chiagrød, men den kan altså også bruges som drys på en chokolademousse eller anden dessert.
Honningristet granola – opskrift til én portion
Ingredienser
- 130 g nødder (jeg brugte halv-halv af mandler og hasselnødder)
- 35 g poppet quinoa
- 50 g solsikkekerner
- 25 g hørfrø
- 100 g havregryn
- 100 g speltflager
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk rapsolie
- 40 g akaciehonning
Fremgangsmåde
Hak nødderne groft og kom dem i en skål med alle de andre ingredienser. Rør det grundigt sammen.
Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist granolaen ved 180°C varmluft i 15-20 minutter til den er blevet gylden. Sørg for at vende granolaen undervejs (hvert 5. til 10. minut).
Lad granola køle fuldstændigt, hvorefter den kan opbevares i et lufttæt glas.
Meget nemmere bliver det vist ikke.
Kærligst Tenna.