Brød og boller,  Opskrifter

Morgenboller med havregryn og kerner

Hvilken bedre måde at starte weekenden på end med friskbagte morgenboller? Du skal i hvert fald lede langt, for disse boller er et sikkert hit. De er tilmed nemme at røre sammen og kræver ingen røremaskine.

Jeg er ret begejstret for at bage brød og boller, til trods for jeg oftest bevæger mig i den søde kategori. Opskrifter på brød og boller vil jeg derfor også dele på bloggen i fremtiden.

Jeg har netop selv taget en portion af disse boller ud af ovnen tidligere, og de er blevet nydt med familien, som en god start på morgenen.


Morgenboller med havregryn og kerner

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1 L vand
  • 1,5 tsk havsalt
  • ½  tsk kardemomme
  • 3 spsk olivenolie
  • 5 dL havregryn
  • 75 g blandede kerner (græsker, hørfrø, sesam og solsikke)
  • 200 g sigtet speltmel
  • Ca. 6-700 g hvedemel

Fremgangsmåde

Aftenen forinden: Opløs gæren i vandet. Tilsat salt, kardemomme og olivenolie. Rør havregryn i og lad grøden stå og trække i fem minutters tid. Bland frø, kerner og speltmel i. Tilsæt tilsidst  mel til en let klistret, men ikke løbende dej. Tilsæt melet af nogle omgange, da mængden du skal bruge varierer mellem meltyper. Kom film om skålen, så den er helt tætlukket og stil dejen på køl natten over.

Næste morgen: Form 20-24 boller med en spiseske eller to og placér dem på to bageplader. Lad bollerne stå ½ times tid, imens ovnen opvarmes til 210°C varmluft.

Kom bollerne i ovnen og smid ½  dL vand i bunden af ovnen. Lad ovnen være lukket, imens bollerne bages i 18-20°C til lækre gyldne.

Tip:  Det vand, du smider ind i bunden af ovnen, er med til at give bollerne en rigtig god skorpe.


Et par billeder

Næste morgen, efter dejen har stået en nat på køl. Veludviklet glutennetværk:

Efter bollerne er formet – de behøver hverken være helt ens eller perfekt runde:


Ha’ en dejlig forlænget weekend. Jeg håber, du har lyst til at afprøve min opskrift og forkæle venner, familie, kæreste eller naboer med friskbagte morgenboller <3

Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *