Kokos-dadelkugler uden nødder
Dadelkugler er sådan en nem og sundere snack. Jeg laver ofte på slum med de ingredienser, jeg nu har liggende. Så jeg har efterhånden lavet dem i et utal af variationer med ingredienser lige fra peanutbutter til lakrids. Denne opskrift er en nøddefri version, der foruden dadler består af ristet kokos og havregryn.
De er super simple at lave, særdeles velsmagende og kan smækkes sammen på bare 30 minutter. What’s not to like?
Kokos-daddelkugler uden nødder – opskrift til ca. 18 kugler (alt efter størrelse)
Ingredienser
- 60 g kokosmel
- 15 dadler uden sten
- 45 g havregryn
- ½ tsk vaniliepasta
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk smeltetkokosolie
- Koldt vand til at samle dejen
Så nemt er det
Tænd ovnen på 200°C varmluft. Fordel kokosmelen i et jævnt lag på en bageplade og bag det i 5-7 minutter til gyldenristet. Rør evt. i det undervejs. Når kokosmelen er blevet let gylden; tag det ud af ovnen og lad det køle en anelse.
Tag ½ af det ristede kokosmel og kom det i en minihakker med kokosolie, dadler, havregryn, vaniliepasta og kakaopulver. Blend til massen er en ensartet smuldrer. Den er formentlig lidt for tør til at samle, og her kommer vandet i. Tilsæt en meget lille smule ad gangen. Massen er klar, når den netop begynder at samle sig og kan trykkes sammen til en sammenhængende masse med hænderne.
Tril nu små kugler i mundrette størrelser og rul dem i den restende halvdel af kokosmelen.
De kan spises direkte , men hvis du kan holde fingrene væk, så vil de også egne sig skønt som en lille snack i madpakken næste dag.
God bagelyst.
De bedste hilsner Tenna.