Nemme kager I: Drømmekage

Velkommen til en lille miniserie her på min blog.  Over de næste fem uger, vil jeg dele opskrifter på nemme kager, som ALLE kan bage. Jeg håber, I tager godt imod min miniserie.  Alle opskrifterne er givet som step-by-step metodebeskrivelser for at gøre det endnu nemmere!


I dag står den på en velkendt klassiker: Drømmekage! Opskriften er baseret på alle mine erfaringer med drømmekage og med lidt inspiration fra den kendte, klassiske drømmekageopskrift.

Opskriften følger nedenfor, og hvis du tænker du ikke burde bage/spise kage, så vil jeg lige nævne, der er både havregryn og fuldkornsmel i  😉 God fornøjelse.


Drømmekage - opskrift til 9 store stykker

Ingredienser

Kagen:

  • 50 g smør
  • 1,5 dL sødmælk
  • 3 hele æg
  • 1 æggeblomme
  • 230 g rørsukker
  • ½ tsk vaniliepasta
  • 130 g hvedemel
  • 50 g groftsigtet ølandhvede (kan erstattes med hvedemel, sigtemel eller hvid hvede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Kokos-karamel-top:

  • 75 g smør
  • 150 g brun farin
  • 50 g kokosmel
  • 30 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk mælk

Fremgangsmåde

Kagen:

1. Kom smør og mælk i en gryde. Sæt gryden over middel varme, og lad smørret smelte. Rør i gryden et par gange undervejs, for at sikre at mælken ikke brænder på. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen, og mælke-smørblandingen får lov at køle til senere brug.

2. Pisk æg, æggeblomme, rørsukker og vaniliepasta sammen til en tyk og lys æggesnaps – dette tager et par minutter.

3. Bland hvedemel, ølandshvede, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Sigt det i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Når al melen er næsten inkorporeret, hældes den afkølede mælke-smørblanding i, og dejen vendes sammen til en homogen masse.

4. Smør en kvadratisk bageform på 23 x 23 cm og beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen på en bagerist ved 175°C varmluft i 16-18 minutter til den er let gylden, og endnu mangler fem minutter, førend den er færdig.

Imens kagen bager:

1. Kom alle ingredienserne til kokos-karamel-toppen i en gryde. Varm massen op under omrøring til smørret er smeltet. Fortsæt opvarmning og omrøring til det begynder at koge.

2. Efter kagen har bagt i 16-18 minutter og stadig mangler fem minutter, tages kagen ud af ovnen. og ovnen skrues straks op til 220°C grader. Imens ovnen varmer op, fordeles kokos-karamel-toppen forsigtigt fordeles ovenpå kagen. Brug gerne en dejskraber, hvilket gør det nemmest at fordele kokos-karameltoppen i et jævnt lag.

3. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den videre i cirka 8 minutter til toppen er gylden og begynder at tage yderligere farve rundt i kanterne. Lad kagen køle helt, hvorefter den er klar til servering.


TIP: Kagen kan sagtens fryses.


Dette var den første opskrift i min lille serie med nemme opskrifter. Jeg håber, du vil give dig i kast med kagen.

De bedste hilsner Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *