Mælkechokolademousse med salt

Det er lørdag formiddag, og du har netop opdaget den lille note i kalenderen, hvor der står ’kl. 18 Rut og Vilhelm her’. Pludselig skal det gå stærkt med at få handlet ind og lavet mad… Selvfølgelig skal der også være en dessert til at slutte middagen af. En nem og lækker løsning kunne være en chokolademousse. Det tager kun 20 minutter og et par timer på køl.

Denne mælkechokolademousse er helt perfekt: Lækker, luftig og med et skønt hint af salt. Når du først har spist én, er det svært ikke at spise resten. Mit bedste tip til en god chokolademousse er at vælge en chokolade af god kvalitet, det gør en verden til forskel for det endelige resultat.


Mælkechokolademousse - opskrift til ca. 7 portioner

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 200 g god mælkechokolade (eksempelvis fra Odense, der er min favorit)
  • 1 tsk glukosesirup (kan udelades)
  • Ca. 1/4 salt
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • 3,5 dL piskefløde

Fremgangsmåde

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i stor skål. Varm fløde og glukosesirup op i en gryde til det netop rammer kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå et lille minut. Rør i midten af skålen med en dejskraber til en homogen, blank ganache. Vrid husblassen fri for vand og udblød i den lune ganache. Smag til med salt og sæt ganachen til side for at køle til lillefingervarm. Pisk imens æggehviderne stive med sukkeret og pisk fløden til en let skum.

Vend fløden med den afkølede ganache ad et par omgange og vend derefter de stiftpiskede æggehvider i.

Fordel moussen i skåle eller glas. Stil moussen på køl i to-tre timer, hvorefter den er klar til servering. Pynt evt. med lidt knas (pufsukker, mysli, chokoladeperler) eller friske bær.


Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet denne lækre chokolademousse. Jeg håber, du bliver ligeså begejstret for opskriften som jeg.

Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *