Let og lækker sommerlagkage med jordbær og vaniliecreme

I begyndelsen af sidste uge lavede jeg min uimodståelige velsmagende, helt klassiske jordbærtærte. Med min store glæde for vanillecreme, chokolade og jordbær var den ikke nok, og derfor måtte jeg – uden af lave endnu en jordbærtærte – finde på en ny opskrift med netop denne kombination!

Det endte således ud i denne lagkage, der mest af alt minder om et genialt møde mellem en othellolagkage og en jordbærtærte <3

 Kagen består af lagkagebunde, vaniliecreme og jordbærstykker! Kagen er toppet med en mørk chokoladeganache også er den omkranset af et fint marcipanbånd og pyntet med et par friske jordbær.

Jeg er vild med mørk chokolade, men ønsker ud at ganachen er lidt mindre intens, kan du vælge en mælkechokolade i stedet.


Let og lækker sommerlagkage – opskrift til én kage på 18-20 cm i diameter (8 personer)

Ingredienser

Lagkagebunde:

  • 2 store æg
  • 75 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knsp. salt

Vaniliecreme:

  • 3,5 dL sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 30 g. majsstivelse
  • Korn fra én vanilliestang
  • 2 dL fløde
  • Skal af ½ citron

Chokoladeganache:

  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g piskefløde
  • 1 tsk glukosesirup

Overtræksmarcipan:

  • 200 g marcipan
  • 50-75 g flormelis
  • 1 spsk glukosesirup
  • Maizena til udrulning

Andet: 

  • Ca. 300 g friske jordbær
  • Guldflager 

Fremgangsmåde

Vaniliecreme: Kom sødmælk, æggeblommer, flormelis, majsstivelse og vaniliepasta i en gryde. Sæt gryden over middel varme og rør hyppigt i cremen. Når cremen begynder at tykne, røres kraftigt i yderligere 30 sekunder. Tag herefter gryden af varmen og lad cremen køle lidt inden den hældes i en skål og sættes på køl til den er helt kold (gerne natten over).

Når cremen er hel kold piskes fløden til en fast skum. I en anden skål piskes vaniliecremen lind. Riv lidt citronskal i vaniliecremen og vend fløden i af et par omgange.

Lagkagebunde: Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps i en røremaskine eller med en elpisker. Det tager et stykke tid, så vær’ tålmodig.

Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og salt sammen, hvorefter det sigtes i æggesnapsen. Vend forsigtigt melet godt ind i æggesnapsen til der ikke er nogle melklumper tilbage.

Fordel dejen i en springform (18-20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180°C varmluft i cirka 15-20 minutter til den giver efter, når du rører den på midten.  Tag den færdigbagte bund ud af ovnen og skær bunden fri fra springformens sider. Lad dog bunden køle helt i springformen inden den skæres ud til tre tynde bunde.

Overtræksmarcipan: Ælt alle ingredienserne sammen (Dette gøres nemmest ved at hælde flormelissen ud på bordet, og lave en lille fordybning i marcipanklumpen, hvori glukosesiruppen placeres. Pak nu glukosesiruppen ind og begynd at ælte marcipanen i flormelissen). Kom overtræksmarcipanen i en pose eller lufttæt beholder og sæt den på køl i minimum 30 minutter.

Samling af kagen:  Skyl og tør jordbærene. Læg et par stykker til side og skær resten ud i små stykker. Placér den ene lagkagebund på det ønskede serveringsfad. Kom en kagering med kageplast/bagepapir rundt om bunden. Fordel 1/2 af de fintskårne jordbær på bunden og efterfølgende ½ af vaniliecremen. Glat det ud i et jævnt lag og kom den anden lagkagebund ovenpå. Gentag med et lag jordbær, den resterende vaniliecreme og den sidste bund. Sæt kagen på køl, imens du laver ganachen.

Ganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en lille skål. Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå 1-2 minutter. Rør nu i midten af skålen med en dejskraber til ganachen samler sig til en blank og homogen ganache. Fordel ganachen ovenpå kagen, og sæt kagen på køl i minimum 2 timer til ganachen har sat sig.

Pynt: Rul marcipanen ud på et maizena-drysset bord til et langt bånd, der kan nå rundt om kagen. Sørg for at flytte båndet under udrulningen. Skær båndet til, så det har en bredde svarende til højden på kagen plus et par millimeter. Rul båndet sammen og rul det derefter om kagen. Skær enderne pænt til.

Dekorér kagen med et par halverede jordbær og lidt guldflager.


Jeg håber, du kan følge opskriften. Ellers er du altid velkommen til at stille spørgsmål! 🙂

De bedste hilsner Tenna.


 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *