Fyldte chokolader med lemoncurd

Det er efterhånden noget tid siden, jeg delte min ‘how to’-guide til, hvordan du tempererer chokolade. Da jeg er ret begejstret for at eksperimentere med at lave fyldte chokolader med forskelligt indhold, synes jeg derfor, det er på tide med en opskrift på fyldte chokolader!

Disse chokolader består af en mørk chokoladeskal fyldt med lemoncurd – en lettere utraditionel kombination, men ikke desto mindre rigtig lækkert. Chokoladerne egner sig perfekt til en værtinde- eller takkegave, til at forkæle dine gæster eller dig selv 😉

Til at lave fyldte chokolader anbefaler jeg at benytte en chokoldeform af hård plast, da det er nemmest at arbejde med. En sådan form kan købes i en alm. isenkram, men ønsker du et bredere udvalg, søg da på nettet eller gå i mere specialiserede butikker som f.eks. Kunst og Køkkentøj, Specialkøbmanden e.l.

Brugen af en hård plastform kræver, at chokoladen bliver tempereret korrekt, så de færdige chokolader kan komme ud. Er det første gang du prøver at temperere chokolade vil en silikoneform være et godt alternativt, da du stadig vil kunne få chokoladerne ud, selvom tempereringen ikke er lykkedes helt korrekt.

Nedenfor følger opskriften og fremgangsmåden. Jeg tænker snart at få delt en detaljeret ‘how to’-guide omhandlede fyldte chokolader, hvis det er i Jeres interesse.


Fyldte chokolader med lemoncurd - opskrift til ca. 24 fyldte chokolader

Ingredienser

Chokoladeskaller:

  • ca. 400 g mørk chokolade

Lemoncurd:

  • 1/2 blad husblas
  • Saft og skal af 1/2 økologisk, mellemstor citron
  • 90 g sukker
  • 1 (pasteuriseret) æg
  • 15 g smør

Fremgangsmåde

Lemoncurd: Skær smør i tern og sæt det på køl indtil senere brug og udblød husblas I koldt vand. Kom citronsaft og -skal i en gryde med de resterende ingredienser og varm massen op ved middel varme til det tykner (ved cirka 83°C – brug evt. et sukkertermometer til at følge temperaturen) og gør dette under konstant piskning for at undgå ’røræg’. Ved de 83°C fortsættes opvarmningen under stadig piskning i 30-60 sekunder, hvorefter gryden tages af varmen. Husblas røres i og dernæst smørret. Når al smørret er smeltet, og lemoncurden er ensartet, overføres den til en skål eller glas og stilles på køl til den er helt kold og har sat sig. Lad den gerne stå på køl natten over.

Chokoladeskaller – del 1: Temperér  cirka 300 g af chokoladen (Læs del 1 og del 2 i min guide til, hvordan du gør. Del 1 finder du her og del 2 her)

Fordel den temperede chokolade i alle hullerne i formen. Bank formen på bordet for at fjerne eventuelle lufthuller og sørg for, at alle formens hulninger er dækket af chokolade.  Vend nu formen på hovedet og bank det overskydende chokolade ud med enden af en palet/grydeske/lignende på et stykke bagepapir. Benyt en kagespatel/paletkniv til at skrabe overfladen ren. Sæt skallerne  på køl i ca. 10 minutter, hvilket du med fordel kan gøre ved at sætte formen på hovedet på et stykke bagepapir.

Når skallerne har sat sig tages formen ud af køleskabet. Kom den afkølede lemoncurd i en sprøjtepose, klip et lille hul i spidsen og  fyld chokoladeskallerne med curden. Sørg for at gemme plads til at lukke chokoladerne.

Chokoladeskaller – del 2: Trinnet med chokoladetempereringen gentages. Benyt resterne af chokoladen fra forrige temperering samt de resterende 100 g. Den temperede chokolade smøres ud over formen, der bankes let i bordet inden det overskydende chokolade skrabes væk, så overfladen er helt ren. Formen sættes på køl i ca. 15 minutter hvorefter chokoladerne gerne skulle falde let ud, når formen bankes let ned i bordet.



Jeg håber, du vil forsøge dig med at lave disse fyldte chokolader og ikke lader dig skræmme af alle trinnene. Tøv ej med at fortælle, hvordan det er gået!

Kærligst Tenna.


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *